Thursday, July 21, 2011

Tricky Thirst Thursday....

Salam.Kisah ke USS (Part 1) tu rasa macam malas nk sambung lg la...tgk gambo kt FB tu.Macam-macam citer bley korang andaikan..xkisahlah apa pun...

oh..hari ni just nk bg tau,Tiap2 hari kalau ader masa terluang,saya suka g 'blog walking' (btul ker ayat nih?). sambil baca2 blog orang ,blog kawan2 sampai senyum2 sendiri depan PC or air mata bertakung,amik tisu,kesat2 skit..konon2 mcm mengantuk..walhal tgh sedey baca citer kt blog org..hahaha..sampailah saya jumpa satu qoute kt sini . "Kawan Datang dan Pergi,Musuh Sentiasa Di Sisi".hahaha qoute yg sgt2 kiut and rasanya mmg macam btul jek..
Dari kecik sampai besar,kawan2 memang silih berganti,baik lelaki or perempuan,baik boyfren or bestfren...tapi bila kita ada musuh,musuh tu xkan pernah pergi.Why?? (sambil meroyan geleng2 kepala).
Sebab selalunya musuh akan kata dia xsuka kita,dia benci kita (once i hate somebody,the hated will be last forever...boleh x macam ni terjemahan ayat?),Tapi....................hahaha (gelak skit)...

Musuh kata benci kita,tapi masih ambil tahu segala gerak geri tingkah laku schedule aktiviti apa jadah life kita sehari-hari..Boleh x?
Musuh kata benci kita tapi masih berapi-api ngumpat,anyam ketupat,lepat,sepat apa saja tentang kita...Nan Hado?
Musuh kata benci kita,tapi berlakon depan org ramai,seolah2 there's nothing happen between us,sebaliknya bila dengan kita,kalau boleh nk jalan mcm ketam ngadap dinding,kengkunun xmau tgk muka kita...Apadahal?

Haip! saya xkata saya ada musuh...saya xpernah nk cuba2 bermusuh dengan org...tapi bila ada org tiba2, saya ulang TIBA2 occay,xder angin xder ribut cari musuh dengan saya,manala saya tau apa sebabnya..rasa2 lau xpuas ati,terkecik ati,terasa ati,terbiar ati,kalau lah betul2 berfikiran positif,cakaplah baik2 face to face ngan saya,saya xmarah pon,malah mungkin boleh sedar n akui kesilapan diri hamba yg kecil ni.xkan lah saya nk meroyan menjerit tiba2 bila org tegur kan? saya xler segila tu..paling tidak pon beri saya masa untuk berfikir balik menginsafi diri sendiri.Kalau kamu tegur saya cara baik,saya akan layan kamu cara baik.tapi kalau kamu buat perangai xtentu hala,saya lagi berganda2 boleh buat macam2 perangai. gitu?

Apa pun,dengan siapa saya nak berkawan,dengan siapa pun saya bekerja,saya xpernah nk rasa benci orang..selalunya org yg benci kita ni satu hari nanti dia akan sayang kita  (Uweekkk...muntah darah!)

Ialah sapa sangka..... orang yang saya gaduh 19 thn dulu,saya sepak muka dia sebab geram sngt..sampai dia ngadu kt abg dia,tulah yang jadik Hubby saya...sangka x? xsangka kan?? \(^-^)/

1 comment:

  1. pergh...epul penah makan penyepak ko iza?hahaha.

    ReplyDelete