Sunday, November 14, 2010

Compete or Complete?

Salam.
Mornink semua....Pagi yang indah untuk memulakan kerja.Aik, Dont ask me why i got a time to hupdate my Blog at opis right now ,hoccay?(ok,jgn tgk grammar ayat ini,semesti MI tulis ikut sedap bunyik jek!) dan jangan sesekali kata MI mengular or culas nak wat kejer. Yang sebenarnya,Kerja MI arini dah siap untuk sesi pagi,inilah contoh bila orang dah pandai menguruskan masa (owh jangan menganggap kata2 ni mcm masuk lift tekan butang sendirik!),so bila MI bley balik kul 6 hari2 without OT, it's not because MI xbuat kejer,tapi kejer MI dah Siap! So please shut up your mouth and plan your work properly, bley? Ditujukan? untuk sesapa yang rasa pernah terdetik dalam hati,apsal ler asyik budak nih ajer yang balik cepat? kejer dia sikit sgt ker? hohohoho...kerja untuk coordination nih sama jek dik non oi...depends pada diri memasingler..ada gak org kejer skit tapi hari2 OT,ada yang kejer banyak but sharp 6pm dah siap tarik handbag utk balik but,pagi esok mcm org giler pulun smbung kija xabis semalam..and ader jugak yang OT and pagi2 still bz...so kalau kita dah plan kerja kita sehari2,insyallah bila datang kerja jek kita dah tau nak buat apa kann? although,MI akui yang Mi punyer kejer pun bkn la perfect sgt,but we learn from our mistake.Sapa kata MI xpernah buat salah? sapa kata MI xpernah menangis sebab kerjer..hhohoho..pernah hoccay,buat silap sampai kena compound ngan Kastam Singapore..compound in SGD,mau xketar lutut..that time really appriciate and most thank to my Exec yang dok pulun gak antar surat berjela2 mintak waive..nasib dapat...
Apa pun MI pagi2 ni bukan nak berceramah or nak kena kan sesapa,cuma sometimes we cannot judge somebody macam tu jek, bak kata pepatah: Dont Judge A Book By It's Cover.
Ok lah,it's time to MI to go..erk? apa tajuk Entry arini? dah siap tulis baru perasan title empty...hrmmm..

BilaMamaMulaBicara: Off Topic,Ilhan semalam mengadu nampak hantu..apakah?(moga2 tidak benar) owh anakku, ko hanya bermimpi (ayat penyedap hati)  Minggu nih Mr Bear kija malam hoccay?

1 comment:

  1. iza dah ade blog!1 yeeyeee bleh bace selalu..

    ReplyDelete